Muzeul din Auckland - prezentare si imagini

Asezat pe o colina de pe care se poate vedea orasul, Muzeul reuneste elemente reprezentand civilizatia Maori, trecand prin cele ale populatiilor specifice Pacificului si ajungand la cele definitorii pentru Noua Zeelanda de astazi, cu oprire in etapa istorica a celui de-al doilea Razboi Mondial.

Acest muzeu se afla intr-o cladire faimoasa heritage si prezinta istoria poporului neozeelandez de la sali cu obiecte istorice la sali cu expozitii de arta. „Scars on the Heart” este partea memoriala a muzeului, in vreme ce „He Taonga Maori” este partea cu bogatii ale galeriei unde se afla in jur de 2000 de artefacte de valoare inestimabila, inclusiv incrustari rare, de asemenea prezinta si ultima canoe de razboi maori sculptata din lemn de Totara .

Desigur, aripa dedicata civilizatiei Maori este cea mai spectaculoasa intrucat aduce in prim plan traditiile, obiceiurile, arta si cultura pe care nu le mai regasim decat la vechile triburi, la aproape 700 de ani de cand acesti indigeni polinezieni s-au stabilit in Noua Zeelanda.

Unul dintre cei mai importanti eroi ai maorilor este Maui, care ar fi pescuit in apele Oceanului Pacific, impreuna cu fratii sai mai mari, dintr-o canoe, si care, intr-o zi a prins un peste urias care a fost botezat "Marele peste al lui Maui". Acesta este numele original al Insulei de Nord a Noii Zeelande. L-au urmat apoi Kupe si Hineteaparangi care au dat numele Aotearoa, numele original al Noii Zeelande.

Sursa informatiei prezentate