Muzeul epigrafic - prezentare si imagini

Muzeul epigrafic este unic în Grecia și cel mai mare de acest gen din lume. Protejează 14.078 de inscripții, mai ales grecești, care acoperă perioada de la vremurile istorice până la perioada târzie a romanei, în special în Grecia.

Muzeul este găzduit în parterul sudic al Muzeului Național de Arheologie. Se compune dintr-o curte interioară și exterioară (atrium), un hol, unsprezece camere, un coridor mare în formă de Pi, o galerie, birouri, un laborator pentru conservarea monumentelor de piatră și a toaletelor inscripționate. Numai curțile, holul și cele patru camere sunt deschise publicului; celelalte premise sunt accesibile numai cercetătorilor și personalului.

Scopul muzeului este cercetarea științifică, studiul, înregistrarea, protecția, conservarea, publicarea, documentația fotografică și promovarea inscripțiilor antice grecești.

Muzeul își propune, de asemenea, să cuprindă arhive fotografice și de impresii și o bibliotecă epigrafică specializată. Mai mult, a fost construit un catalog digital al inscripțiilor.

Muzeul organizează expoziții temporare ale inscripțiilor antice grecești, precum și expoziții de artă inspirate de scenariul grecesc și inscripțiile antice.

Sursa informatiei prezentate