Muzeul Etnografic Varna - prezentare si imagini

Muzeul Etnografic Varna a fost inaugurat la 27 iulie 1974. Muzeul este situat într-o casă din anii renașterii de tip "Case simetrice", care a fost construită în jurul anului 1860. Muzeul prezintă diversitatea culturii și a stilul de viață al populației din regiunea Varna în a doua jumătate a secolului al XIX și începutul secolului XX.
La primul etaj al muzeului sunt expuse principalele ocupații ale populației - agricultura și creșterea animalelor, apicultura, pescuit, viticultură și meseriile - dogărie, cuprărie, pielărie și țesătorie. Un exponat interesant al muzeului este vechiul mic plug numit "dyolmedzha", folosit pentru ararea terenului până la începutul secolului XX.
La al doilea etaj al muzeului sunt expuse costume tradiționale populare, care dau o idee despre peisajul demografic al regiunii Varna. Sunt expuse costumele tradiționale ale fiecărui dintre principalele grupuri etnografice din regiune - populația locală și coloniști din Tracia, Asia Mică și Macedonia.
La etajul trei intalnim tipicul casei urbane de la sfarsitul secolului 19 si inceputul secolului 20. Aici sunt prezentate: sala de receptie, livingul, dormitorul si bucataria alaturi de imbracaminte urbana – pentru vizite, plimbari, baluri si nunti, accesorii de moda.

Sursa informatiei prezentate