Muzeul Etnologic - Berlin - prezentare si imagini

Muzeul de Etnologie, o arhiva gigantica despre diversitatea culturala mondiala, face parte dintr-un mare complex de patru colectii muzeale cunoscute sub numele de Museen Dahlem (Muzeele Dahlem). Acestea includ Muzeul de Arta Indiana, Muzeul de Arta din Asia de Est si Muzeul de cultura europeana, precum si Muzeul Junior si Muzeul pentru nevazatori.

Muzeul, fondat in 1873, expune una dintre cele mai impresionante colectii de arta in cea mai mare parte pre-moderna, continand artefacte din toata lumea. Colectia de etnografie, arheologie si arta provine din Africa, Asia de Est si de Sud-Est, Australia, Pacific si America. Aceasta include obiecte antice si traditional - ceremoniale, podoabe, masti, teracota si instrumente muzicale - o marturie creativitatii si bogatiei culturale a societatilor pre-industriale.

Documentatiile fotografice, filmarile si inregistrarile audio sunt completate cu inregistrari din arhiva programului UNESCO "Memoria lumii".

Colectia este tematic amenajata in sali care delimiteaza cultura si artefactele specifice oamenilor din anumite regiuni geografice.

Artefactele nativilor americani sunt contextualizate in habitate diferite de la campiile din America de Nord la regiunile Arctice nord-vestice.

Navele tipic oceanice sunt afisate in salile „Marile sudice” (Australia, Noua Guinee, Noua Caledonie, Palau, etc) din insulele Pacificului de Sud. Copiii chiar au permisiunea de a urca pe ele!

Expozitia Africa este una dintre cele mai impresionante. Contine nenumarate opere de arta si obiecte de ritual variind de la vaze si masti, la instrumente muzicale din tari precum Camerun, Nigeria si vechiul regat Benin. Colectia include si un tron original dat de regele Njoya al Camerunului Kaiser-ului Wilhelm II.

Doua mii de ani de arta din India, din Asia Centrala si de sud –est sunt expuse in Muzeul de Arta Indian si Muzeul de Arta din Asia Estica – artefactele includ o camera de ceai japonez si un tron imperial chinez.

Muzeul Culturilor Europene se concentreaza pe elemente ale vietii de zi cu zi Europene si istorie culturala, o parte considerabila este dedicat vietii in timpul celui de-al doilea razboi mondial.

Sectiunea etnomuzicologie, cu cilindrii imensi de ceara, poate fi vizitata numai cu programare.

Atractia speciala a Muzeului Junior este o calatorie de aventura de la Berlin prin desertul Sahara pana in Australia.

Adresa: Arnimallee 27, 14195 Berlin

Program: Marti - Vineri (10 - 18)
Sambata - Duminica (11 - 18)

Pret: 6 euro, redus 3 euro

Ghidaj: cu programare telefonica in prealabil

Transport public:
Metrou:
U Dahlem-Dorf: U3
Autobuz:
U Dahlem-Dorf: X11, X83
Museen Dahlem: N3, X83
Arnimallee: N3, X83

Sursa informatiei prezentate