Muzeul Fortelor Aeriene - prezentare si imagini

Muzeul Fortelor Aeriene ale Regatului Saudit sau Saqr Al-Jazira este localizat pe soseaua de centura estica a Riyadh-ului, intre iesirle 10 si 11.

Muzeul expune istoria Fortelor Aeriene ale Regatului Saudit, de la infiintare (in 1920) pana in prezent. Muzeul cuprinde un parc static exterior si un vast si modern muzeu interior.

Muzeul contine un mix de machete si aeronave autentice ce includ, printre altele, avioane folosite in trecut de Fortele Aeriene Saudite - impreuna cu filme explicative (in limbile engleza si araba), echipamente, simulatoare si intrumente de zbor.

Atractia principala o constituie aeronava Dakota DC3 (SA-R-1), acum complet restaurata, care a fost daruita regelui Abdul Aziz de catre presedintele Roosvelt. Vizitatorii pot urca la bordul aeronavei pentru a vedea in ce conditii calatorea regalitatea in anii de inceput ai transportului aerian saudit.

Tema principala a muzeului este Fortelor Aeriene ale Regatului Saudit, de la aeroplane pana la flota moderna de aeronave de azi.

In muzeu sunt plasate ecrane video interactive care le permit vizitatorilor explorarea, pe cont propriu, a istoriei flotei aeriene saudite.

Program: Marti – Duminica, 09.00 – 12.00 si 16.00 – 21.00.

Sursa informatiei prezentate