Muzeul German de Istorie - Berlin - prezentare si imagini

Istoria este in plina expansiune - Muzeul German de Istorie a inregistrat un real interes inca de la infiintarea sa, datorita numeroaselor expozitii temporare, interes care a crescut odata cu expozitia permanenta deschisa in 2006.

Istoria de doua mii ani a Germaniei, pe cat de variata pe atat de dinamica, a fost plasata in contextul european intr-o expozitie intitulata "Istoria germana in imagini si documente" si a fost prezentata publicului in Zeughaus-ul (Cladirea Arsenalului) baroc al Berlinului.

Mai mult de 8000 de exponate exclusive din colectiile Muzeelor de Istorie germana , a caror valoare istorica este absolut unica, sunt expuse pe o suprafata de peste 8.000 de metri patrati, prezentand un tablou plin de viata al zilelor de odinioara.

Istoria germana este, de altfel, plasata intr-un context international care sa tina cont atât de diversele evenimente politice marcante precum si de delimitarea istorico-culturala, in plus fata de completarea sa cu patrimoniul cultural al statelor vecine.

Expozitia permanenta este completata de expozitii temporare speciale adapostite in cladirea expozitionala moderna, care a fost proiectata de arhitectul de origine chinezo - americana I.M. Pei. Cladirea noua, spatioasa, cu un foaier construita din sticla si otel si o scara elicoidala izbitoare, a fost deschisa in 2003 si poate fi accesata de asemenea prin curtea interioara a Zeughaus-ului.

Evenimentele importante si fatetele formative ale istoriei germane sunt expuse pe patru nivele.

Adresa: Unter den Linden 2, 10117 Berlin

Program: Luni - Sambata (10 - 18)

Pret: Adulti - 5 euro. Gratuit pentru persoanele sub 18 ani.

Ghidaj: cu programare

Transport public
Metrou :U Französische Str.: U6

Autobuz:Staatsoper: 100, 200, N2, TXL
Lustgarten: 100, 200, N2

Sursa informatiei prezentate