Muzeul Gruuthuse - prezentare si imagini

Muzeul Gruuthuse este cel mai mare complex de muzee din Bruges si este situat in Casa Gruuthuse care a apartinut familiei Van Brugghe-van der Aa. Gruut reprezenta un amestec de arome din care se obisnuia sa se faca berea.

Colectiile prezente de arta si antichitati au fost incepute in anul 1865 de Societatea Arheologica din Burges, iar in anul 1955, consiliul orasului Bruges a castigat colectia si a extins-o.

Arta sculpturala – colectia consta in obiecte din diferite materiale: lemn (crucifixe, fragmente din altare bisericesti), fildes, piatra si marmura (monumente comemorative baroce ale regelui englez Carol al II-lea). Mobila este aici in diverse stiluri si tipuri, unele datand din perioada gotica (cufere si sifoniere). Marea majoritate a obiectelor de mobilier dateaza din sec al XVII-lea si al XVIII-lea si contine ornamente frumoase sculptate in lemn.

Vasele de argint – obiectele religioase din argint, precum si vasele de argint erau folosite pentru scopuri domestice.

Vasele de metal – bucataria (cu semineul original din sec al XV-lea) inca pot fi vizitate. Colectia cuprinde candelabre, lampi, cani, farfurii etc.

Ceramica – colectia de ceramica este foarte mare si nu este expusa in totalitate datorita lipsei de spatiu. Cuprinde obiecte din ceramica fabricate in cele mai importante centre de ceramica din Europa: Bruxelles, Delft, Nordul Frantei si Germania.

Textile – cele mai frumoase tapiserii sunt din sec al XVII-lea si sunt facute in Bruges. Pe langa toate aceste colectii, mai pot fi vizitate colectia de numismatica si colectia de instrumente muzicale.

Muzeul este deschis in fiecare zi de la 9:30 la 17:00 (este inchis in fiecare zi de luni).

Taxa de intrare este de 9 EUR pentru adulti, 7 EUR pentru grupuri mai mari de 15 persoane si 1 EUR pentru copii intre 6-25 ani.

Adresa: Dijver 17. Este localizat langa Biserica Sf Maria

Sursa informatii: www.tvl.ro

Sursa informatiei prezentate