Muzeul International al Papusilor Shankar - prezentare si imagini

Ampla colectie este gazduita la etajul intai al Children's Book Trust din New Delhi, avand o suprafata de peste 5000 de metri patrati, impresionant pentru un muzeu pe care multi il vad ca dedicat jucariilor. In cele doua sectiuni ale muzeului se gasesc peste 160 de casete uriase din sticla, fixate pe pereti, casa papusilor adunate in timp.

In prima sectiune se gasesc papusi din tari europene, SUA, Australia, Noua Zeelanda, in timp ce in a doua si-au gasit locul papusile din tarile asiatice, Orientul Mijlociu, Africa si India. Aici veti gasi si o expozitie deosebita, cu peste 150 de tipuri de papusi costumate indiene, realizate intr-un atelier al muzeului. Papusile de la Muzeul Shankar sunt speciale, fiind realizate artizanal si imbracate in costumele traditionale sau moderne ale tarilor pe care le reprezinta.

La inceput in colectia muzeului se gaseau peste 1000 de papusi, dar pana in 1987 numarul acestora crescuse cu alte 5000, majoritatea cadouri trimise de muzee si pasionati. In prezent, la Muzeul Shankar se gasesc peste 6500 de papusi, reprezentand nenumarate culturi din intraga lume.

Astazi Museul Shankar este unul dintre cele mai importante obiective turistice din New Delhi, fiind vizitat atat de copii, cat si de adulti.

Sursa informatiei prezentate