Muzeul Istoric din Alexandroupolis - prezentare si imagini

La primul nivel există expoziția permanentă cu istoria orașului Alexandroupolis. Acesta include secțiuni separate pentru siturile arheologice din jurul orașului, fundația orașului, relația cu calea ferată și portul,
La primul nivel există expoziția permanentă cu istoria orașului Alexandroupolis. Acesta include secțiuni separate pentru siturile arheologice din jurul orașului, fundația orașului, relația cu calea ferată și portul, caracterul arhitectural, cursul istoric economic și politic, viața culturală și socială și prezentarea grupurilor de populație.
Expoziția este articulată printr-o abordare muzeologică modernă, folosind compoziții fotografice și material reprezentativ, suporturi interactive și proiecții, precum și colecții de documente și relicve din materiale de colecție de arhivă din donații și entități private și publice
Mezaninul găzduiește colecția de costume „Sarakatsan” Helen Filippides. Prin exponate și reprezentări unice, este prezentată viața, activitățile și artefactele femeilor „Sarakatsan” din viața lor nomadă particulară.
Parterul este utilizat pentru expoziții periodice și diferite evenimente ale Muzeului.
În subsol sunt depozitate colecțiile, arhivele și biblioteca muzeului.
Muzeul Istoric din Alexandroupolis organizează expoziții temporare, conferințe de zi, prelegeri, prezentări de carte, programe educaționale, evenimente culturale și tururi cu interes istoric și cultural în Grecia și în străinătate.

Sursa informatiei prezentate