Muzeul "Madame Tussauds" din Berlin - prezentare si imagini

Situata aproape de Poarta Brandenburg, versiunea berlineza a Muzeului de Ceara a personalitatilor - Madame Tussauds - a atras atentia lumii intregi datorita includerii unui personaj controversat: Adolf Hitler.

La deschiderea publica din 2008, un oaspete a patruns in spatiul de expunere si a rupt capul manechinului. Statuia a fost restaurata si pusa in spatele unui perete de sticla, oferind astfel o farama ale ultimelor zile ale uneia dintre cele mai cunoscute personalitati ale istoriei.

Sunt expusi aici politicienii germani de-a lungul timpului, cativa presedintii americani, Albert Einstein si Sigmund Freud si legende ale muzicii de la Ludwig van Beethoven la Tokio Hotel. Jocuri interactive sunt amplasate in preajma vedetelor din tenis, fotbal si box si un studio TV propune simularea unei emisiuni concurs.

Intr-o "in spatele scenei" din zona, oaspetii afla mai multe despre reala Madame Tussaud, care a sculptat victime ale Revolutiei Franceze. In ultima sala de expozitie, o serie de celebritati din intreaga lume precum Nicole Kidman si Brad Pitt asteapta vizitatorii pregatiti pentru instantanee. Vizitatorii pot avea, de asemenea, propria fotografie tiparita in stil pop-art Andy Warhol in format mare, tetracromic. Combinatii de bilete, care includ accesul la Centrul Legoland Discovery si la atractiile AquaDom-ului & SEA LIFE, sunt deasemenea disponibile.

Adresa: Unter den Linden 74, 10117 Berlin

Program: zilnic 10 - 19

Pret: 18,50 euro

Transport public:
Tren
S+U Brandenburger Tor: S1, S2, S25
S+U Friedrichstr. Bhf: S1, S2, S25, S3, S5, S7, S75

Metrou
S+U Brandenburger Tor: U55
S+U Friedrichstr. Bhf: U6

Autobuz
S+U Brandenburger Tor: TXL
S Unter den Linden/Glinkastr.: 147, 200
S+U Friedrichstr. Bhf: N6

Tramvai
S+U Friedrichstr. Bhf: 12Sursa informatiei prezentate