Muzeul mormintelor regale de la Aigai - prezentare si imagini

Un sentiment de venerație în fața morții, splendorii gloriei regale, emoțiile agitate de finalul tragic al casei regale a temenidelor, toate sunt asociate cu locul mormintelor regale de la Aigai. Această concepție a dictat scenariul; setările de bază erau ghidate de principiul că numai artefactele antice ar trebui să fie aprinse și calde într-un cadru neutru întunecat.

Vizitatorul coborând în zona subterană a mormintelor începe turul său cu o reconstrucție a Mormântului Mare, monumentul care a marcat inițial locul mormintelor regale și care nu mai există.

Următoarele sunt gravele stelai și descoperirile din mormintele cetățenilor macedoneni obișnuiți care, după moartea lor, au devenit vecini ai regelui și a căror prezență oferă un criteriu de comparație.

Cea de-a treia c. Mormântul lui Hristos, eroul prăbușit, locul de cult al regilor, fascinația și tristețea inspirată de răpirea lui Persephone pregătesc vizitatorul când se apropie de regele mort.

Philip acum ia scenă. Armele sale splendide transmit viu sentimentul puterii domnitorului. Resturile de piramă funerare, găsite împrăștiate peste mormânt, amintesc de Holocaustul tragic și, în același timp, o aluzie la trecerea lui într-o altă dimensiune. Apare sicriul de aur (larnax) care conținea oasele regelui Philip II erotizat și coroana de stejar purtată de omul mort. Gold Larnax este fabricat din 7,820 gr. din aur curat ciocan. Capacul său este decorat cu un simbol de stea cu raze 16 și două rozetă, interiorul căruia este umplut cu email albastru. Pe palmete de relief și boboci de lotus se formează cinci rozete smalțite. Picioarele sunt decorate cu rozete și se termină cu labele de leu. Coroana de aur de aur este cea mai grea și mai impresionantă cunună care a supraviețuit din antichitatea greacă. Are 313 frunze și 68 de ghinde și cântărește 714 gr.

Expoziția este dedicată amintirii profesorului Manolis Andronikos, arheologului care a adus comorile la lumină și a avut cunoștințele și percepția să le recunoască pentru ceea ce erau.

Sursa informatiei prezentate