Muzeul municipiului Shanghai - prezentare si imagini

Muzeul impresioneaza nu numai prin grandoare, dar si prin capacitatea de redare exacta a caracteristicilor vremurilor in care au fosrt realizate exponatele. Contine peste 112.000 de relicve culturale, ce dateaza din epoca pietrei pana in vremurile moderne, inclusiv vase de bronz, lucrari caligrafice, picturi, vase de lut, portelanuri, obiecte din jad, Jiaguwen (inscriptii pe carapace de broasca testoasa sau oase de animale), sigilii imperiale, monede vechi, broderii de matase, sculpturi in fildes.

In ce priveste vasele de bronz si instrumentele muzicale, unele articole importante au fost colectate din timpul dinastiei Zhou de Vest (1100 i.Hr.-771 i.Hr) si includ Defang Ding (domnia regelui Cheng), Dayu Ding (domnia regelui Kang), Dake Ding si Xiaoke Ding (domnia regelui Xiao), Shihu Gui si Shidui Gui (domnia regelui Yi), ca si Song Ding (domnia regelui Kang).

Dintre cele 10.000 de lucrari de pictura si caligrafie, deosebit de impresionante sunt: Yatouwantiejuan, realizata de Wang Xianzhi din dinastia Jin (anii 265-420), Kuxuntiejuan, autor Huaisu, Qianziwenjuan, realizata de catre Gaoxian, Gaoyitujuan, autor Sunwei din dinsatia Tang (618-907), Xiashantujuan, realizata de Dong Yuan din timpul Celor 5 Dinastii (907-960), care apartin perioadei timpurii.

La Muzeul municipiului Shanghai pot fi vazute lucrari din vremea dinsatiilor Ming si Qing (1368-1911), care au fost stranse in zona Jiangna. Colectia de sigilii din timpul celor doua dinastii este cea mai buna din China. Un vas de jad din timpul culturii Liangzhu este una dintre atractiile muzeului.

Pe o suprafata de 28.000 metri patrati, muzeul contine patru expozitii cu vase de bronz chinezesti, vase de lut, portelan, picturi si sculpturi vechi. Multe expozitii de la Muzeul municipiului Shanghai au fost organizate si la Hong Kong, in Japonia si SUA, precum Expozitia de obiecte din bronz, Expozitia de arta chineza din ultimii 6000 de ani a Muzeului Shanghai, Expozitia de portelan a Muzeului Shanghai, etc.


Sursa informatiei prezentate