Muzeul national de arheologie - prezentare si imagini

Muzeul este localizat intr-o cladire impozanta neoclasica de la sfarsitul sec. Al XIX-lea. Spatiul imens al expozitiei este organizat in numeroase galerii pe fiecare din cele 5 etaje pe o suprafata de 8.000 de metri patrati: Colectia Preistorica, care include lucrari ale marilor civilizatii din mileniul 6 i. Ch. si pana in anul 1050 i. Ch.(Neolitic, Era Cicladica, Era Miceneana); Colectia de Sculpturi include sculpturi grecesti din sec VII-V i. Ch.; Colectia de Vase si Obiecte Mici contine lucrari reprezentative din ceramica greceasca antica din sec al XI-lea i. Ch. pana in perioada romana; Colectia de Metalurgice include multe statui fundamentale iar Colectia egipteana si a Orientului Apropiat cuprinde lucrari incepand cu anul 5.000 i. Ch. si pana in perioada cuceririlor romane.

Muzeul detine deasemenea si o arhiva impresionanta de fotografii si o librarie cu publicatii rare, fiind imbogatita cu noile modernizari ce pot ajuta cercetatorii in descoperirile lor. De asemenea, muzeul detine si laboratoare moderne de conservare pentru metale, ceramica, piatra, si materiale organice, un atelier de colorat, un laborator de fotografie si un laborator de chimie.

Muzeul organizeaza diverse expozitii temporare, un hol de lectura pentru materiale arheologice si unul din cele mai mari magazine ale Fondului Descoperirilor Arheologice.
Muzeul national de arheologie este vizitat anual de mii de turisti. Pe langa expunerea comorilor sale, organizeaza expozitiile temporare aducand exponate atat din Grecia cat si din afara ei.

De asemenea, muzeul national de arheologie functionaza ca centru de cercetare pentru oamenii de stiinta si pentru elevii din toata lumea si participa la diferite programe educationale. O caracteristica deosebita este faptul ca muzeul pune la dispozitie ghizi pentru persoanele cu probleme de auz.

Orar:
Muzeul national de arheologie poate fi vizitat in fiecare zi intre orele 08.00-19.30 mai putin lunea cand e deschis intre 11:00 – 19:30 (inchis pe 1 Ianuarie, 25 Martie, Duminica de Paste, 1 Mai si pe 25,26 Decembrie)

Pret:
Taxa de intrare la Muzeul national de arheologie este de 7 EUR

Adresa:
Strada Patission

Transport:
Metrou: linia 1 sau 2(statia Omonia)


Sursa informatii: www.tvl.ro

Sursa informatiei prezentate