Muzeul Naval - prezentare si imagini

Muzeul Naval oferă vizitatorilor săi o călătorie unică prin urmele de patrimoniului istoric maritim.
Muzeul reflectă atât momente eroice ale gloriei militare și destinele individuale ale marinarilor bulgari, iar istoria flotei militare și comerciale din Bulgaria este urmărită prin modele de nave, uniforme, premii, obiecte personale, instrumente de navigație. Muzeul prezintă periodic lucrări de artiști marine.
Reconstrucțiile punții de arma din secolului al XVIII-lea și fundului mării va face vizita dvs. aici neuitată. În Bulgaria, doar la Muzeul Naval, puteți vedea arcul dintre piesele de nave din diferite perioade, echipamentul de la avionul acvatic in ce de-al Doilea Război Mondial Arado 196.
În curtea muzeului sunt amplasate exponatele de dimensiuni mai mari, tunuri, diferite ambarcațiuni folosite de marina bulgara, elicoptere.
In aceasta curte îl mai puteți admira vasul Drazki, un lansator de torpile care este simbolul muzeului, fiind unul din putinele ambarcațiuni de război ale Bulgariei de la începutul secolului al XX-lea.
Nava de razboi Drazki a fost lansata pe apa in anul 1907, iar prima misiune a navei a avut loc la data de 5 ianuarie 1908.
Primii pasi pentru infiintarea Muzeului Maritim au fost facuti inca din anul 1883, atunci cand a inceput colectarea de obiecte marine vechi in orasul Ruse, de catre ofiterii din flota Dunarii. Prima expozitie publica a Muzeului Maritim din Varna a fost infiintata la 20 mai 1923.

Sursa informatiei prezentate