Muzeul Paul Klee Berna - prezentare si imagini

Paul Klee (18 decembrie 1879 - 29 iunie 1940) s-a nascut in Münchenbuchsee, Elvetia si este considerat atat un pictor elvetian cat si un pictor german. Stilul sau extrem de individual a fost influentat de miscarile din arta, care au inclus expresionism, cubism si suprarealismul. El a fost, de asemenea, un student al orientalismului. Klee a fost un pictor innascut care a experimentat si stapanit in cele din urma teoria culorilor, si a scris foarte mult despre asta. Prelegerile sale „Scrieri privind forma si Teoria Designului” (Schriften Form und zur Gestaltungslehre), publicate in limba engleza ca Notitele lui Paul Klee, sunt considerate la fel de importante pentru arta moderna precum „Un Tratat privind Pictura” a lui Leonardo da Vinci a fost pentru Renastere.

Zentrum Paul Klee este un muzeu dedicat artistului Paul Klee (18 dec. 1879 – 29 iun. 1940), cu sediul in Berna, Elvetia si proiectat de arhitectul italian Renzo Piano. Dispune de aproximativ 40 la suta din opera pictoriala a lui Paul Klee.

Livia Klee-Meyer, nora lui Paul Klee, a donat o mostenire de aproape 690 de lucrari orasului si cantonului Berna in vara anului 1997. Lucrari suplimentare si documente donate si imprumutate de catre familie si Paul Klee-Fundatia-si alte 200 imprumuturi din colectii particulare au contribuit la crearea unei colectii vaste de lucrari ale artistului.

Decizia de a construi muzeul in site-ul Schöngrün la periferia estica a orasului a fost luata in 1998, si renumitul arhitect italian Renzo Piano a fost contractat in acelasi an. Un proiect preliminar a fost elaborat in anul 2000. Cladirea a fost finalizata in 2005. Are forma a trei unduiri amestecate in peisaj.

Sursa informatiei prezentate