Muzeul Povestea Berlinului - prezentare si imagini

Aceasta expozitie de istorie nu este un muzeu obisnuit, ci mai degraba o calatorie interactiva de-a lungul celor mai mult de 800 de ani ai Berlinului, completata cu spectacole de lumina si sunet.

„Povestea Berlinului” este delimitata pe epoci istorice care sunt organizate la randul lor pe teme si date.

Fiecare sectiune are o multime de atractii, care mentin atentia copiilor, precum ecrane tactile, sertare de informatii si de prezentare clasificate de la inteligent la geniu.

Segmentul Speed (Viteza) contine prezentari video si audio ale inovatiilor din tranzit, in timp ce sectiunea ce prezinta industrializarea dispune de un intreg etaj cu aparenta unei fabrici.
Cea mai neagra perioada din istoria Germaniei nu este ignorata, o serie speciala de camere aratand caracterul sumbru al celui de-al Treilea Reich intr-o maniera conceptuala provocatoare.

Relevante, in muzeul cu niveluri multiple, sunt camerele impartite, care ofera o privire in viata de fiecare parte a Zidului Berlinului, si adapostul subteran anti-nuclear inca functional construit in oras in anul 1970.

Textele explicative sunt in limba engleza si germana; turul in adapostul subteran (din ora in ora) este cu ghid in limba germana si engleza; alte limbi sunt disponibile la cerere.

Adresa: Kurfürstendamm 206, 10719 Berlin

Program: Luni - Duminica 10 - 20 (Intrarea este deschisa pana la ora 18.00)

Pret: 9,80 euro/ adult, 3,50 euro/ copil 6 - 14 ani

Tururi cu ghid - la fiecare ora

Sursa informatiei prezentate