Muzeul Van Gogh - prezentare si imagini

O vizita la muzeul Van Gogh este o experienta unica in cadrul unei vacante la Amsterdam. Muzeul contine cea mai mare colectie de tablouri ale lui Van Gogh din intreaga lume. Exponatele ofera posibilitatea vizitatorilor de a observa indeaproape evolutia artistului sau de a compara tablourile acestuia cu ale altor artisti ai secolului al XIX-lea. Muzeul de asemenea ofera vizitatorilor sai si alte expozitii cu diverse subiecte artistice ale secolului al XIX-lea.

Colectia permanenta a Muzeului Van Gogh cuprinde lucrari ale lui Vincent Van Gogh si lucrari ale altor artisti. Lucrarile lui Van Gogh sunt organizate cronologic in cinci perioade, fiecare reprezentand o faza diferita si viata si creatia pictorului. Cele cinci perioade si zone ale muzeului sunt: Olanda, Paris, Arles, Saint-Remy si Auvers-sur-Oise. Muzeul Van Gogh se afla in Cartierul Muzeelor din Amsterdam, intre Rijksmuseum si Muzeul Stedelijk.

Intrarea la muzeu se afla la adresa Paulus Potterstraat 7. La Muzeul Van Gogh se poate ajunge cu tramvaiele 2 sau 5 de la Gara Centrala. Muzeul este dotat cu facilitati pentru handicapati.

Orar:
Zilnic de la 10:00 la 18:00; inchis de 1 ianuarie.

Nu este necesar a se face rezervare dar grupurile ar trebui sa fie mai mici de 15 persoane.

Preturi:
Adulti: 14.00 €
Persoanele pana la 17 ani au intrare gratuita.
Cu I amsterdam Card - gratuit.

Adresa:
Paulus Potterstraat 7, Amsterdam

Transport:
De la Gara Centrala tramvaiul 2 spre Nieuw Sloten sau 5 spre Amstelveen Binnenhof pana la statia Van Baerlestraat. De la Amsterdam Zuid/WTC, tramvaiul 5 (spre Gara Centrala) pana la statia Van Baerlestraat. Puteti lua tramvaiul 3 si 12 spre statia Van Baerlestraat si tramvaiele 16 si 24 sau autobuzele 145, 170 sau 172 pana la statia Museumplein.


Sursa informatii: www.tvl.ro

Sursa informatiei prezentate