Muzeul Volvo Goteborg - prezentare si imagini

Muzeul Volvo va invita sa explorati dezvoltarea si succesele Volvo, de la sfarsitul anilor 1920 pana in prezent, sub un singur acoperis in Gothenburg, Suedia. Aflati modul in care valorile clasice au fost rafinate pentru a face din Volvo cel mai puternic si respectat nume al unei marci.

Volvo este doar una dintre companiile suedeze celebre din Goteborg, care a luat fiinta ca subsidiara a unei alte mari companii, iar muzeul care ii poarta numele prezinta istoria companiei de la primele creatii, din 1927, la linia de astazi, ce include automobile, autobuze, camioane si multe alte produse.

Abia in 1935 constructorul suedez a devenit o companie independenta reunita sub titulatura Volvo AB. Primul model construit de Volvo a fost OV4 care era de fapt prescurtarea de la "Oppen Vagn 4 cylindrar", in traducere "masina deschisa cu 4 cilindri". OV4 era echipat cu un motor in patru cilindri de 2.0 litri care dezvolta 28 de cai putere, suficienti pentru a propulsa o masina de 1,170 de kilograme.

Automobilul nu a fost produs decat in 996 de exemplare, dintre acestea singurul model ramas in viata putand fi gasit la muzeul Volvo din Suedia.

In afara primelor masini care au iesit de pe liniile de productie, cei interesati pot admira aici si prototipuri si machete.

Program:
Marti-vineri 10.00-17.00 (10 am-5 pm)
Sambata-duminica 11.00-16.00 (11 am-4 pm)

Din orasul Gothenburg cu transportul public:
Tramvaiele nr. 5, 6 sau 10 spre Eketrägatan. Schimbati cu autobuzul 32 catre Sörred. Coborati la Götaverken Arendal sau Arendal Skans daca este posibil. Urmati semnele catre Muzeul Volvo.

Cu automobilul – De pe E6, E20, soseaua nr. 40 sau 45, conduceti catre Hisingen si apoi pe soseaua nr. 155 catre Öckerö/Torslanda. Urmati semnele catre Volvo Arendal si Volvo Museum.

Sursa informatiei prezentate