Oratoriul Saint Joseph - prezentare si imagini

Oratoriul saint Joseph este o biserica Romano-Catolica, situata in partea de vest a Mount-Royal, in orasul Montreal, Canada.

In anul 1904, Sfantul André Bessette a inceput constructia unei mici capele pe o parte a muntelui, langa colegiul Notre Dame. Choar daca aceasta a fost
largita, era nevoie de o biserica si mai mare iar aceasta a fost construita in anul 1917. A fost numita Cripta si avea o capacitate de 1000 de locuri. In anul
1924 a inceput constructia bisericii de astazi si a fost finalizata in anul 1967. Domul Oratoriului este al 3-lea ca marime din lume iar biserica este cea mai mare din Canada.

Biserica este dedicata Sfantului Joseph, caruia Fratele Andre i-a atribuit toate miracolele raportate pana in prezent. Aceste miracole s-au bazat pe niste puteri vindecatoare si au fost relatate cateva cazuri de vindecare de diverse handicapuri si alte boli.

In octombrie 2004, biserica si-a sarbatorit centenarul prilej cu care, toate clopotele din oras trebuiau sa bata la ora 9:00 AM. Desi nu toate bisericile au participat, la ora 9:05 AM biserica Saint Joseph a sunat clopotele ca raspuns si a pornit celebrarea. In anul 2005 oratoriul a fost adaugat pe lista Monumentelor Istorice ale Canadei, cu ocazia celei de-a 100-a aniversare.

Sursa informatiei prezentate