Palacio de Santa Cruz - prezentare si imagini

Domnia Habsburgilor a inceput in 1516 cand Carlos I (cunoscut si drept Carol al V-lea in afara Spaniei) a venit pe tron. Succesorul sau Filip al II-lea a mutat capitala Spaniei la Madrid in anul 1561. Aceasta dominatie a dinastiei de Habsburg s-a sfarsit in 1700 cand familia franceza de Bourbon a preluat controlul Spaniei. Centrul istoric inca poarta numele de Madridul Habsburgic, in timp ce partea de est este Madridul de Bourbon.

Palacio de Santa Cruz a fost construit intre anii 1629 si 1643 de Juan Bautista Crescendi. Palatul a fost inital o inchisoare. Multi detinuti si-au asteptat aici verdictul dat de celebra Inchizitie Spaniola. Pentru majoritatea dintre ei pasul urmator era executia in Plaza Mayor.

Palatul a fost renovat de doua ori: prima data in anul 1846 cand un incendiu a distrus cladirea aproape in totalitate si a doua oara in 1940, deoarece cladirea suferise deteriorari in timpul razboiului civil din anii 30. Palacio de Santa Cruz este sediul Ministerului Afacerilor Externe inca din anul 1901.

Transport: metrou - Sol (M1, M2, M3)
Adresa: Plaza de Santa Cruz


Sursa informatii: www.tvl.ro

Sursa informatiei prezentate