Palatul Achillion - prezentare si imagini

Achillion este un palat situat la aproximativ 10 kilometri de orasul Corfu in satul Gastouri, construit de imparateasa Elisabeta a Austriei din Bavaria, cunoscuta de asemenea sub numele de Sissi, dupa o sugestie facuta de consulul austriac Alexander von Watzberg.

Dupa tragica moarte a fiului ei Rudolf, Elisabeta s-a hotarat sa inceapa o noua viata in Corfu. Clasica cladire a fost proiectata de arhitectul italian Rafaelo Carito si a fost decorata pe interior si pe exterior cu statui neo-clasice. Insusi Sissi a dat denumirea palatului dupa eroul sau clasic preferat Achille. Dupa moartea reginei Sissi fiica sa Gisela a mostenit palatul si l-a vandut imparatului german Wilhelm al II-lea. Dupa cel de-al doilea razboi mondial Palatul a devenit parte a teritoriului grecesc. Palatul a fost proiectat cu eroul mitic Ahile ca tema centrala, ceea ce-l face sa fie cu siguranta un loc unde sa va luati aparatul de fotografiat. Aceasta cladire frumoasa cu gradini pitoresti are vedere la mare si la orasul Corfu. Celebru pentru publicul britanic ca fiind locul de nastere al printului Philip, Palatul Achillion este una dintre cele mai populare destinatii turistice din Corfu. Asigurati-va ca aveti destul timp pentru a explora Gastouri, pentru ca este un sat pitoresc cu o personalitate bogata.

In zilele noastre Palatul Achillion este muzeu. Sunt cateva ramasite ale vremurilor reginei Elisabeta si ale regelui Wilhelm al II-lea care se mai pot zari inca in interiorul palatului. Remarcabila este diferenta dintre figura lui Achille expusa in palat de catre Sissi si cea expusa de catre Wilhelm. Sissi a ales intruchiparea muribunda a lui Achille in timp ce incerca sa-si scoata sageata din calcai. Wilhelm in schimb a expus o imensa statuie a lui Achille stand mandru ca un erou, puternic si indestructibil.

Sursa informatiei prezentate