Palatul de Vara - prezentare si imagini

Majoritatea edificiilor care formeaza palatul sunt asezate intre lacul Kunming si Colina Longevitatii Milenare. Una dintre lucrarile cele mai deosebite este Marele Coridor, o trecatoare cu acoperis de mai mult de 750 m lungime.

Imparateasa a ordonat sa se construiasca acest coridor pentru a se putea misca prin palat fara sa fie afectata de timpul urat de afara. Tavanul coridorului este decorat cu peste 14 mii picturi sau scene din istoria Chinei. La jumatatea coridorului se gaseste Templul lui Buda Inmiresmat, construit pe Colina Longevitatii Milenare.

In Sala Yulan din Palatul de Vara a stat inchis timp de peste 10 ani imparatul Guangxu, nepotul imparatesei Cixi, dupa incercarea de a face reforme in 1898, reforme care nu au fost pe placul bunicii lui. Nu i se permitea nici un contact cu exteriorul, ferestrele si usa erau blocate. Avea acces doar la un mic pritvor interior.

Vechi de peste 150 de ani, Palatul de Vara YiHeYuan (Summer Palace) a fost construit la cererea conducatorului Qianlong si oferit in dar Imparatesei-mama.

In trecut Palatul de Vara era locul unde se retragea familia imperiala pe timpul verii. Gradina palatului este cea mai bine conservata gradina din China. Trei sferturi din suprafata este numai apa.

Palatul de Vara (Summer Palace sau YiHeYuan) este o imbinare apropiata de perfectiune intre peisajele naturale si peisajele artificiale. Gradina este un model pentru gradinile clasice chinezesti, fiind inscrisa in patrimoniului cultural mondial UNESCO.

Sursa informatiei prezentate