Palatul Ducal - prezentare si imagini

Cea mai veche portiune a acestei cladiri, renovata in urma cu putin timp, a fost construita in 1572 (noua sa aripa estica a fost construita in 1741 si renovata in anii `90 ai sec. XIX). Langa palat se gaseste Camera Deputatilor.

În prezent în Luxemburg există peste 76 de castele şi palate, însă Palatul Ducelui de Luxemburg (Palais Grand-Ducal) este considerat a fi cel mai important, întrucât aici trăieşte familia conducătoare a Marelui Ducat de Luxemburg.

Clădirea în care se află în prezent Palatul a fost construită între anii 1572 şi 1574 şi a găzduit de-a lungul timpului Primăria, Prefectura şi mai apoi Guvernul, iar din anul 1890 a fost transformat în Palat.

An de an, de la sfârşitul lunii iulie până la începutul lunii septembrie, Palatul îşi deschide porţile pentru a primi vizitatori din întreaga lume. Îndrumaţi de ghizi specializaţi, turiştii vizitează Palatul şi află informaţii despre istoria acestuia, dar şi despre dinastiile conducătoare ale ţării, istorie care începe în jurul anului 1890.

Mai multe informaţii despre orele la care este deschis Palatul aflaţi de la biroul de turism din Luxemburg

Adresa: Place Guillaume II, L-1648, Luxemburg

Sursa informatiei prezentate