Palatul Natiunilor (Palais des Nations) - prezentare si imagini

Partea centrala a acestui complex monumental, cel mai mare centru diplomatic din intreaga lume, a fost construita in 1930 pentru a adaposti Liga Natiunilor, care ulterior a devenit Organizatia Natiunilor Unite (ONU). Oficiul Natiunilor Unite la Geneva (ONUG) constituie principala componenta europeana a Organizatiei Natiunilor Unite – ONU. Joaca rolul de Birou de reprezentare a Secretarului general al ONU la Geneva si are sediul in Palatul Natiunilor – Palais des Nations.

De altfel, chiar si astazi ONU are aici unul dintre sedii (celalalt aflandu-se la New York), coridoarele sale purtand pasii celor mai importanti lideri ai lumii, dar si ai miilor de delegati internationali care participa la diverse conferinte sau vin sa militeze pentru chestiuni arzatoare ale societatii moderne, cum ar fi drepturile omului, protectia mediului sau dezarmarea nucleara.

Palatul Natiunilor este sediul ONU si poate fi vizitat. Se gaseste in Ariana Park, care a fost donat Genevei in anul 1890 de catre Gustave de Revilliod de la Rive, cu trei conditii, in primul rand ca parcul sa ramana accesibil publicului, ca el sa fie ingropat in parc si ca paunii sa umble liber acolo, ceea ce fac si acum. Sub piatra de temelie Palais des Nations este o capsula a timpului care contine un document care enumera numele Ligii Natiunilor a statelor membre, o copie a Pactului Ligii, si monede specimen din toate tarile reprezentate la liga din a zecea Adunare. Cladirea are vedere spre Lacul Geneva si are o vedere clara spre Alpii francezi.


Sursa informatiei prezentate