Palatul Normanni - Palermo - prezentare si imagini

Palazzo dei Normanni, unul dintre cele mai frumoase palate italiene, este un exemplu perfect de arhitectura nomanda.

Constructia palatului, care a avut functia de resedinta a regilor Siciliei, a fost inceputa in secolul al IX-lea de Emirul Palermo-ului si extins in secolul al XII-lea de Roger al II – lea si alti regi normanzi.

Palatul a fost construit in locul unei fortarete arabe si gazduieste superba „Chapella Palatina”, de departe cel mai bun exemplu de asa-numitul stil arabo-normand-bizantin care a predominat in Sicilia secolului al XII-lea. Faimosul scriitor francez Guy de Maupassant definea capela ca fiind "cea mai frumoasa din lume, cea mai surprinzatoare bijuterie religioasa visata vreodata de un om". Capela reprezinta un mozaic armonios de culturi opozante, rezultand o splendoare arhitecturala si artistica.

Palatul ofera turistilor un festin de minunate mozaicuri, un acoperis de lemn elaborat si pictat, incrustaţii marmură in partea de jos a peretilor si podea etc.

Cea mai mare parte a palatului actual a fost construita in timpul dominatiei spaniole, pastrandu-se si parti din vremea lui Roger al II-lea, precum “Sala Normanna”. Din 1946, palatul este sediul Adunarii Regionale Siciliane.

Sursa informatiei prezentate