Palatul Pena si Parcul Pena - prezentare si imagini

Palatul este situat în partea de est a Parcului Pena, trebuie să se deplaseze pentru a ajunge la rampa de abrupt care Eschwege Baron construit pentru a avea acces la clădirea crenelate. Palatul Pena stă pe o stâncă abruptă, care este cel de-al doilea cel mai înalt punct al Serra de Sintra (deasupra palatului numai la Cruz Alta este situat în 528 m altitudine). Palatul în sine este alcătuit din două aripi: vechea mănăstire Manueline a Ordinului Sfântului Ieronim și aripă construită în secolul al XIX-lea de D. Fernando al II-lea. Aceste aripi sunt înconjurate de o a treia structură arhitecturală, în care un castel fantezie imaginar rotund trasee cu creneluri și creneluri, turnuri de pază, un tunel de acces și chiar un pod mobil.

În 1838 regele Ferdinand al II-lea a achizitionat fosta mănăstire de călugări Jeronimos Fecioarei de la Pena, care a fost ridicat în partea de sus a Serra de Sintra în 1511 de regele Manuel I și a stat vacant din 1834 cu dispariția ordinelor religioase. A fost alcătuită mănăstirii mînăstirii și dependențele, capela, sacristie și turnul cu clopot, care acum alcătuiesc nucleul nord al Palatului Pena, sau Palazzo Vecchio.

Desen detaliat cu reprezentarea Mănăstirii Pena, Duarte d'Armas. Cartea forțelor, 1509
D. Fernando a început prin a face reparații în vechea mănăstire, care, potrivit surselor timpului, era în stare foarte proastă. El a remodelat întregul etaj, înlocuind cele 14 celule cu camere mai mari și acoperindu-le cu bolțile pe care le vedem astăzi. În jurul 1843, regele a decis să extindă Palatul printr-o aripă nouă (New Palace), cu camere mai mari, așa cum este exemplificat prin Sala principal, filmand cu o turelă circular de lângă bucătării noi. Lucrarea a fost regizată de baronul din Eschwege.

În renovarea din 1994, culorile originale au fost restaurate în exteriorul Palatului: roz pentru bătrânul mănăstire, ocru pentru Palatul Nou.

Prin transformarea unei mănăstiri vechi într-o reședință crenelat, Ferdinand a arătat a avea o influență puternică a romantismului german, și este, probabil, inspirat de castelele de pe Stolzenfels Rin și Rheinstein, precum și reședința Babelsberg din Potsdam. Lucrările Palácio da Pena s-au încheiat la mijlocul anilor 1860, deși au fost ulterior realizate campanii de decorare interioară.

Ferdinand a avut de asemenea, planta Parque da Pena în zonele înconjurătoare ale Palatului în modul de grădini romantice cu lichidare alei, pavilioane și bănci din piatră pentru a puncta ruta, precum și copaci și alte plante din cele patru colțuri ale lumii, profitând a climatului umed din zona montană Sintra și crearea unui parc exotic cu mai mult de 500 de specii de arbori.

Vedere spre Cabana Condessa D'Edla.
Cabana Condessa D'Edla.
Cea mai interesantă clădire din parcul Pena este Chalet da Condessa (sau Casa do Regalo), aflată la capătul vestic al parcului Pena. A fost construită de către D. Fernando al II-lea și viitoarea soție viitoare, Elise Hensler (Contesa de Edla), ca o stațiune de vară rezervată. Este o clădire cu două etaje, cu o încărcătură scenică înaltă, inspirată de alpine, care menține o relație vizuală expresivă cu Palatul.

Palatul Pena a fost clasificat ca monument național în 1910 și face parte din peisajul cultural al orașului Sintra, clasificat de UNESCO drept sit de patrimoniu mondial din 1995.

În 2013 a devenit parte a Rețelei Europene a Reședințelor Roiale.


Program: deschis zilnic
Parc
Până la 23.03.2019: 10.00 - 18.00
Dupa 23.03.2019: 09.30 - 20.00

Palat
Până la 23.03.2019: 10.00 - 18.00,
După 23/03/2019: de la 09h30 la 19h00

PALACE + PARK preturi
18 si 64 ani - 14 euro
6 si 17 ani - 12,5 euro
peste 65 ani - 12,5 euro
bilet familie 2 + 2 - € 49

PARK
18 si 64 ani - 7,50 euro
6 si 17 ani) - 6,5 euro
peste 65 ani - 6,5 euro
bilet familie (2 + 2 ) - € 26

Include intrarea Chalet della Condessa d'Edla
Hop On Hop Off - circuitul de circuit Parque da Pena: inclus in bilet

Adresă: Estrada da Pena, 2710-609 Sintra, Portugalia

Site official
https://www.parquesdesintra.pt/parques-jardins-e-monumentos/parque-e-palacio-nacional-da-pena/

Sursa informatiei prezentate