Palatul Regal - prezentare si imagini

La scurta vreme dupa ce Fortareata Regala a ars din temelii in ajunul Craciunului din anul 1734, Regele Filip al V-lea a vrut sa inlocuiasca fortareata cu un palat contruit din piatra si granit pentru ca acesta din urma sa nu mai arda asa usor. Palatul urma sa fie asemanator cu Palatul Versailles de langa Paris, unde Filip al V-lea isi petrecuse o mare parte din tinerete. Constructia palatului a inceput in anul 1938 pe baza unui proiect al arhitectului italian Juan Bautista Sachetti. Dupa 26 de ani si trei regi mai tarziu, imensul palat ce se intindea pe o suprafata de 135.000 metri patrati, a fost finalizat. A mai durat inca o suta de ani pana ce toate camerele au fost decorate.

Vizitatorii intra in Palatul Regal prin Plaza de la Armeria. Printre camerele somptuoase accesibile vizitatorilor se numara o sufragerie de 400 de metri patrati, Sala de Porcelana (camera chinezeasca) si Salon del Trono (camera tronului) cu pereti din matase rosie. Palatul include si Armeria Real, Muzeul Armatei Regale. Acesta din urma contine o colectie superba de armuri, inclusiv armura Regelui Carol al V-lea.

Regele Carol al III-lea, fiul Regelui Filip al V-lea s-a mutat in noul palat in anul 1764. Palacio Real a fost principala resedinta a regilor Spaniei pana in 1931, cand regele Alfonso al XIII-lea a fost exilat dupa ce republicanii au castigat alegerile si i-au cerut sa abdice. Astazi, Familia Regala traieste in Palatul Zarzuela, un palat mult mai mic care a fost o resedinta de vanatoare din afara orasului Madrid. Palatul Regal este inca folosit pentru ceremonii oficiale si receptii.

Palatul este invecinat la est cu Campo del Moro, un parc foarte mare care se intinde de la Rio Manzanares pana la Palatul Regal. De pe gazonul verde de la intrarea in parc, turistii se pot bucura de o priveliste superba, neobturata asupra palatului.

In fata Palatului Regal se afla Plaza Oriente, o piata superba cu o statuie ecvestra a lui Filip al IV-lea. Palatul Regal avea initial acelasi nume cu piata, Palacio Oriente, sau Palatul de Est. Statui ce infatiseaza diverse regine ale Spaniei se gasesc peste tot in piata. Ideea a fost ca aceste statui sa fie plasate pe acoperisul palatului dar erau prea grele si s-a hotarat sa fie plasate in piata in fata palatului.


Orar:
Octombrie – Martie: luni-sambata de la 9:30 la 17:00. duminica si de sarbatori de la 9:00 la 14:00.
Aprilie – Septembrie: luni-sambata de la 9:00 la 18:00. duminica si de sarbatori de la 9:00 la 15:00.

Inchis pentru ceremonii oficiale si pe 1 si 6 Ianuarie, 1 si 15 Mai, 12 Octombrie, 9 Noiembrie si 25 Decembrie.

Fotografierea cu flash nu este permisa in interiorul cladirii.

Transport: Metrou - statia Opera (Linia Rosie, L2) sau (Linia Verde, L5)

Preturi: 8 euro fara ghid; 10 euro cu ghid. Copii sub 5 ani au intrare libera.
Intrarea la acest obiectiv turistic este gratuita cu Madrid Card.

Transport: metrou - Opera (M2, M5)

Sursa informatii: www.tvl.ro

Sursa informatiei prezentate