Palatul regal Wawel - prezentare si imagini

Castelul Regal de pe Dealul Wawel : poate cel mai cunoscut obiectiv turistic si monument istoric din oras, un simbol al Cracoviei.

Castelul in sine este pur si simplu minunat, restaurat cu atentie si transformat intr-un urias muzeu. Ansamblul ce gazduia altadata regii si reginele Poloniei este aglomerat in permanenta, pentru ca atractiile sunt pe masura.

Epoca de aur a Cracoviei a fost intre anii 1506 si 1572 cand regii Sigismund I si II au angajat pictori italieni si arhitecti pentru a reconstrui resedinta regala Wawel. Capela Sigismund este cea mai importanta creatie in stil renascentist din Polonia.

Cu toate ca in timpul celui de-al doilea razboi mondial guvernatorul general german a jefuit mai tot ceea ce i s-a parut de valoare, aici se gasesc inca mari colectii de mobila rara, de tablouri si faimoasele tapiserii flamande de Arras. In Camera tezaurului se gasesc bijuterii deosebite, armuri si insemne regale printre care sabia de incoronare datand din 1320.

Aici puteti vedea apartamentele regale si salile oficiale, colectii de arta orientala, arme si armuri, una dintre cele mai valoroase colectii de tapiserie flamanda, piese arheologice, obiecte de epoca, portrete ale monarhilor si multe altele. Tot aici puteti vizita Catedrala Wawel, Cripta Regala sau puteti vedea Clopotul Sigismund, puteti admira lucrarile adunate la Centrul Manggha de Arta si Tehnologie Japoneza.

Sursa informatiei prezentate