Palatul Rohan - Bordeaux - prezentare si imagini

Palais Rohan, construit intre anii 1771 - 1774, serveste ca cladire a Primariei si Muzeu de Arte Frumoase. Initial, palatul a avut rol de resedinta a Arhiepiscopului Bordeauxului pana la Revolutia Franceza, sediu al tribunalului revolutionar in 1791, sediu al prefecturii in 1802, palat imperial sub Napoleon I in 1808 si castel regal in 1815 pentru Ludovic al XVIII-lea, iar din 1835 – primarie.

Ansamblul este realizat in un stil Ludovic al XVI-lea monumental, sobru, echilibrat. Palatului consta dintr-o cladire principala flancata de doua aripi mai mici, asezate in unghi drept, conectate cu o colonada.

Cladirea a fost reamenajata in secolul al XVIII - lea. De atunci i s-au adus foarte putine schimbari. De remarcat este faptul ca atat fatada cat si spatele Palatului Rohan pastreaza aspectul initial. De asemenea sunt de remarcat scara impozanta si sufrageria bogat decorata. Saloanele sunt lambrisate in stilul Ludovic al XVI-lea, cu lemn de tei si decorate cu bogate motive vegetale realizate de sculptorul Barthélémy Cabirol.

Cladirea este inconjurata de gradini frumoase in stil englezesc, datand din 1882. Pe fiecare laterala a gradinii din spate, exista doua aripi, care au fost construite in 1880 pentru a gazdui Muzeul de Arte Frumoase.

Adresa: Place Pey Berland, Bordeaux, 33000, France, FR
Deschis: Miercuri - ghidaj in limba franceza

Sursa informatiei prezentate