Pamporovo - zona de schi - prezentare si imagini

Complex de vacanţă de iarnă Pamporovo, a fost furnizarea de oportunităţi pentru practicarea sporturilor de schi de la începutul anilor 60. Pe parcursul ultimilor 5 ani, zona de schi a fost complet modernizata.

Toate partiile sunt sigure si menţinute in condiţii optime. Mai mult de 100 de instructori calificaţi, vorbitori fluenţi de limbi straine, stau la dispoziţie, atât pentru schiorii şi snowboard-eri incepatori cât şi pentru cei intermediari. Inchirierea de echipament de schi se poate face fie in apropierea parţiilor de schi, fie din zonele de transport. Puteţi sa rezervaţi un echipament de schi, locuri la şcoala de schi sau bilete de transport prin noi.

In Pamporovo întalniţi trasee pentru toate gradele de dificultate. Acestea sunt localizate între 1926 m şi 1450 m deasupra nivelului marii, pe partiile nordice, estice şi vestice ale Vărfului Snejanka. Cea mai dificila partie de schi este “The Wall” (Zidul).

Toate partiile importante încep din vârful muntelui, unde este localizat releul. Sunt disponibile şi trasee în afara partiile cunoscute, cu toate acestea vă recomandam sa apelaţi la un ghid local când alegeţi o astfel de varianta.

Telecabine: 5 telescaune, 9 teleferice, cu capacitate 8600 persoane/ora
Lungimea totală a pârtiilor: 25 km + 30 km
Cel mai lung traseu de schi: 4,2 km

In stațiunea Pamporovo exista partii de schi cu diferite grade de dificultate. Mai multe dintre ei începând din vârf. În stațiune sunt și trei partii de cross-country, cu o lungime totala de 40 km.

Începatori: Puteti sa începeți cu şcoala de schi Pamporovo, care este destul de celebra pentru cursurile de calitate.

Schiori Medii: Lungime totala de partie, potrivita pentru schiori medii este aproximativ 20 km. Schiori pot merg cu telescaunul de la stația Malina pana la partea de sus a vârfului Snejanka, sau cu un telescaun care merge la staţia de mijloc.

Schiori Avansați: Pot folosi telefirice care merg de la stația de mijloc pana la The Wall (Zidul). Este cea mai dificila partie de schi din stațiunea. Celelalta partie dificila este la turnul TV.

Alte sporturi de iarna

Snowboard
Staţiunea de vacanţă de iarnă Pamporovo ofera conditii foarte bune pentru practicarea snowboardului. Cele 6 teleschiuri şi numărul mare de piste de schi face aceasta statiune foarte potrivita pentru fanii acestui sport. În cursul anului 2004, prima ,,half-pipe ski'' din Bulgaria a fost construita în acceasta statiune, care este acum o adevărată atracţie pentru skateri snowboard extreme şi pentru cei, cărora le place distracţia şi trucurile.

Skidoo-ing
In ultimii ani, in statiunea Pamporovo a inceput practicarea unui sport, care este popular in SUA si Europa de Vest - Skidoo-ing - sanii cu motor.
Puteti practica acest sport de iarnă pe mai multe pante înclinate şi poiene în afara zonei de schi oficial.

Patinoarul
De trei sezoane, in centrul coplexului Pamporovo exista un patinoar, care ofera conditii excelente de relaxare dupa o zi obositoare petrecuta pe partie, pe fondul muzicii placute.

Sursa informatiei prezentate