Pantheonul - prezentare si imagini

Constructia a inceput in anul 1757, dar datorita unor probleme financiare a fost terminat abia in anul 1791, in mijlocul Revolutiei Franceze. In acelasi an, ansamblul constitutiv al revolutiei a decis sa fie transformat dintr-o biserica intr-un templu pentru a gazdui ramasitele oamenilor importanti ai Frantei.

In 1806 cladirea a fost transformata din nou in biserica, dar din 1885 Pantheonul a devenit iarasi o cladire civila. Designul podelei are motive grecesti, fiind lunga de 110 metri si lata de 85 de metri. Veranda, a fost inspirata din Pantheonul de la Roma. Cripta, acopera toata suprafata si gazduieste multe personalitati franceze precum: Victor Hugo, Voltaire, Jean Monnet, Marie si Pierre Curie si Emile Zola.

De asemenea, Pantheonul este locul unde astronomul Jean Bernard Léon Foucault a tinut cunoscutul sau experiment in 1851, demonstrand ca Pamantul se invarte in jurul axei sale. Pendula lui Foucault a fost mutata in acelasi an in Conservatorul Artelor si Meseriilor. De sub coloane puteti admira Parisul. Pantheonul poate fi vazut cel mai bine din Gradinile Luxembourg.

Adresa: Place du Panthéon, 5e
Telefon: 01-44-32-18-00
Metro: Cardinal Lemoine
RER: Luxembourg
Orar de vizitare: Zilnic 10 a.m. – 6 p.m. (ultima ora de intrare cu 45 min. inainte de inchidere)
Pret: 7 € adulti, 4.50 € pentru persoane cu varsta intre 18-25, gratis pentru cei sub 18 ani.


Sursa informatii: www.tvl.ro

Sursa informatiei prezentate