Parc Natural da Arrábida - prezentare si imagini

Vegetația bogată este una dintre atracțiile principale ale Parcului. În aceste locuri există într-adevăr unul dintre exemplele rare de maquis mediteraneean din Portugalia, a căror conservare a fost unul dintre motivele care au dus la considerarea Arrábidei ca fiind o relicvă științifică internațională autentică. Pentru al menține intact, accesul la anumite zone este permis numai dacă este însoțit de un ghid indicat de sediul parcului. Există, de asemenea, câteva companii acreditate care organizează activități extreme, cum ar fi excursii speologice, scufundări și alpinism.

Dacă doriți să aflați mai multe despre fauna și flora, vizitați "Museu Oceanográfico", instalat în Forte de Nossa Senhora da Arrabida, aproape de Praia do Portinho. Aproape opus, vedem Pedra da Anixa, o mică insulă zoologică insulară pentru vegetația subacvatică bogată.

În plus față de Serra da Arrabida, Parcul include alte locuri înalte, cum ar fi Serra do Risco, în cazul în care cel mai înalt punct al coastei continentale portughez, stânci magnifice 380 de metri înălțime, pe faleza mării, unde vă puteți bucura de o priveliste de neuitat prezentare generală a Atlanticului.

Întâlnirea între mare și munte a dat naștere la un șir de plaje cu nisip fin si apa limpede, așa cum se găsește în mod normal, numai în Marea Mediterană, astfel Figueirinha, Galapos și Portinho da Arrabida.

Zona a fost ales de calugarii franciscani, care între secolele XVI și XIX au trăit în mănăstire încă existente, meditând în capele izolate împrăștiate pe munte. În Arrábida veți găsi condițiile ideale pentru agricultură și pastoralism, care dau viață produselor de înaltă calitate. Printre acestea, sunt vinurile, descoperite urmând Drumul Vinului din Costa Azul, ceea ce duce la fermecătorul oraș Azeitão, locul de producție de brânză delicioasă.

Sursa informatiei prezentate