Parcul Guell - prezentare si imagini

Parc Guell este opera lui Antoni Gaudi, cel ce si-a lasat amprenta intr-un mod remarcabil asupra orasului Barcelona. Parcul Guell este la fel de deosebit si special ca si celelalte opere ale lui Gaudi. Amenajarea parcului a fost incredintata lui Gaudi de catre Eusebi Guell care a dorit crearea unui parc plin de stil pentru aristocratia Barcelonei

Parcul contine structuri de piatra uimitoare si cladiri fascinante. La intrarea in parc se afla celebrul dragon care este ornat in culori diverse si care aproape ca a devenit o emblema a Barcelonei. Coloritul sau ii confera un aer aproape magic si hipnotic. In varful dealului pe care este amenajat Parc Guell, este o zona amenajata ca o terasa care ofera o priveliste superba a parcului si a intregului oras Barcelona. Aici se gasesc banci din mozaic multicolor care impresioneaza prin infatisarea lor.

In Parc Guell se gaseste si o casa in care Gaudi a trait la un moment dat pentru o perioada. Casa acum a fost transformata in muzeu si contine piese de mobilier extrem de interesante proiectate de acelasi Gaudi. Pentru a vizita parcul Guell trebuie sa va pregatiti pentru a merge ceva vreme pe jos deoarece cea mai apropiata statie de metrou este la aproximativ 10 minute de mers pe jos. Din cauza locatiei si marimii sale ar trebui sa rezervati cel putin jumatate de zi vizitarii parcului Guell dar se merita din plin.

Metrou: Lesseps – linia 3

Orar: parcul se deschide la ora 10:00.
Ora de inchidere poate varia in functie de perioada anului dar este in general in jur de 19:00. Intrarea in parc este libera.


Sursa informatii: www.tvl.ro

Sursa informatiei prezentate