Parcul Kadriorg - prezentare si imagini

Este cel mai mare parc din Tallinn (70 ha). Se situeaza la nord de centrul orasului. Crearea acestui parc simetric apartine stilului baroc si a fost initiat de Petru cel Mare in 1718, care si-a construit aici resedinta sa. Azi este resedinta presedintelui Estoniei. Parcul Kadriorg este cel mai remarcat parc din Estonia. Acesta este destinat pentru a pastra aspectul natural, pajisti, plantatii forestiere si poteci. In 1722 soldatii au plantat 550 copaci in parc pentru a promova dezvoltarea rapida a parcului.

In centru parcului se afla Palatul Kadriog, proiectat de catre arhitectul Niccolo Michetti pentru tarul rus si a fost construit intre 1720 si 1736. In prima jumatate a secolului al XX-lea, s-a transformat in parc public si s-a extins pana la mare.

Acest parc urban are ca si caracterisitici lacul populat cu lebede, chioscuri si promenada ce te conduce pana la Palatul Kadriorg. Parcul Kadriorg se afla la o distanta scurta cu tramvaiul fata de centrul orasului si este format din gradini frumoase, iar Palatul Kadriorg adaposteste acum o galerie de arta.

Parcul Kadriorg este un loc de relaxare si este cel mai mare parc din Tallinn, aici tinandu-se si concerte culturale. Astazi este unul dintre cele mai populare zone de relaxare la orice ora din zi, aici celebrandu-se multe concerte culturale.

Sursa informatiei prezentate