Parcul Marin National din Zakynthos - prezentare si imagini

Parcul Marin National din Zakynthos - intins de-a lungul coastei de sud, din golful Laganas pana in larg, in dreptul insulei Strofades, include plajele Limni Keriou, Laganas, Kalamaki, Secania, Dafni, Gerakas si zona invecinata lor din interiorul insulei.

Parcul oferta protectie speciilor rare de flora si fauna, nu prin izolarea habitatului lor ci prin incorporarea parcului in viata de zi cu zi a insulei, o cale mai dificila dar si mult mai eficienta de protectie, rezidentii si vizitatorii deopotriva participand la acest proiect si devenind pastratori si aparatori ai ecosistemului.

Printre speciile protejate se afla broastele testoase Caretta-caretta, principala atractie naturala a insulei, o specie pe cale de disparitie care se gaseste in principal in insulele Zakynthos si Kefalonia. Este o specie mare de testoase, cu cap si maxilare puternice, in lungime de pana la 1,20 m. Plajele cu nisip din Golful Laganas sunt locurile unde ele isi depun ouale, pe timpul noptilor placute din lunile iunie pana in august. Aceste animale frumoase pot fi admirate in apa golfului de pe feribotul de agrement ce duce pana la insula Marathonissi (Insula Testoaselor) sau, pentru innotatorii experimentati, direct din apa, innotand spre larg de pe plaja Gerakas.

Alte specii protejate prin lege sunt focile mediteraneene Monachus-monachus, pasari migratoare si locale, amfibieni si serpi cat si alte specii mai mici din regnul animal si vegetal.

Sursa informatiei prezentate