Parcul National Hohe Tauern - prezentare si imagini

Pastreaza natura în mijlocul Alpilor Austrieci

În inima Alpilor austrieci, Parcul National Hohe Tauern oferă un habitat protejat pentru animale ameninţate şi specii de plante. Pe o intindere de vreo 1800 de km2, Parcul National Hohe Tauern este al doilea mare sanctuar din toata Europa. Acesta este un loc unde puteţi experimenta natura din perspectiva sa cea mai frumoasa: Austria cu cele mai înalte vârfuri de munte şi cei mai mari gheţari, pajişti alpine presărate cu flori colorate, stanci impunatoare şi cascade răcoritoare. Un peisaj vechi de secole natural şi cultural, formate de vârstele de gheaţă şi puterile anotimpurilor, toate doar aşteaptă să fie în timpul vacanţei de vară în Valea Gastein din Austria!

Grossglockner - cel mai înalt munte din Austria, cu o inaltime de 3798 metri înălţime - vă aşteaptă. La poalele sale se afla cea mai lunga limba glaciare în Austria, "Pasterze". Via Grossglockner-Alpine Road, puteţi ajunge cu uşurinţă la aceste peisaje impresionante şi cu adevărat unice de munte.

Capre Ibex, vulturi cu barbă, marmote şi multe altele, aici va puteti bucura de soarele dătător de viaţă de pe platoul cald, precum si de culmile stâncoase.

Pasunile alpine şi recoltarea periodică a fânului de munte, au dus la o comunitate bogată în specii de animale şi plante, şi un peisaj care este destul de unic. Acesta este un loc unde ai degetul pe pulsul naturii.

Mai ţineţi minte, pământul cald de sub tălpi, iarba care vă gâdilă degetele de la picioare, vântul din plete şi dangătul clopotelor din ureche? Senzaţia de a vă cufunda mâinile în apa rece a unui izvor de munte, de a bea apă pură direct de la izvor, mirosul laptelui proaspăt, venit direct de la vacă, sunetul crocant al cojii de pâine proaspătă şi aromată, culmile superbe ale Alpilor Austrieci în faţa ochilor? Trăiţi aceste senzaţii, şi chiar mai multe, într-o vacanţă de vară petrecută în Valea Gastein! Faceţi un cadou dumneavoastră şi familiei dumneavoastră şi trăiţi împreună un sejur de neuitat.

Cuceriţi crestele munţilor din apropiere prin drumeţii pe cei 350 km de drumuri marcate sau prin escaladarea celui mai înalt vârf din Alpi sub îndrumarea însoţitorilor montani din Gastein. Parcul Naţional Hohe Tauern este o adevărată comoară pentru iubitorii peisajelor din Alpii Austriei! Lăsaţi aerul proaspăt de munte să vă trezească pofta de mâncare şi gustaţi din bunătăţile de casă preparate de băciţe la una din cele 55 de stâne din Gastein, deschise începând din iunie şi până în lunile târzii de toamnă. Familiile vor aprecia în mod deosebit stânele cu facilităţi pentru copii, la care se poate ajunge uşor şi cu ajutorul telefericelor din Gastein, precum şi programul variat de la clubul pentru copii „Pongi“. Cu bicicleta sau mountainbike-ul puteţi face excursii relaxante pentru familii sau merge pe traseele solicitante indicate pentru amatorii de mountainbiking! Dacă pasiunea dumneavoastră este golful, aveţi ocazia să vă îmbunătăţiţi handicapul pe unul din numeroasele terenuri din regiune. Poate vreţi să încercaţi şi să trageţi cu arcul sau să jucaţi o partidă de tenis? Orice aţi face, un lucru este clar: Bucuraţi-vă din plin de cele mai frumoase zile ale anului, de vacanţa dumneavoastră de vară de la Gastein în regiunea Salzburg!

Odată ce vara se apropie de sfârşit, soseşte vremea serbărilor recoltei! Tradiţia şi obiceiurile vă redau o imagine vie a vieţii ţărăneşti din Valea Gastein. Numeroase evenimente au loc în această perioadă deosebită a anului.

Hotelurile şi celelalte posibilităţi de cazare din Gastein prezintă o ofertă completă pentru familiile cu copii, pasionaţii de activităţi sportive, amatorii de concedii de relaxare şi tratament şi pentru romantici. Trăiţi câteva zile de vacanţă incomparabile şi de neuitat în cadrul natural al Alpilor din Valea Gastein.
Sursa informatiei prezentate