Parcul Nazional Aveto - prezentare si imagini

Parcul Aveto, situat în hinterlandul Tigullio, protejează una dintre cele mai frumoase și mai importante zone ale Apeninilor din Liguria. Teritoriul este protejat cu peste 3.000 de hectare si cuprinde trei văi, Valea d'Aveto, Valea Graveglia și Valea Sturla, fiecare având caracteristici specifice: peisaje montane înalte, pășuni și păduri întinse de fag din Valea d'Aveto; pășunate pajiști, castan, plantații de alun, livezi și plantații de măslini în Valle Sturla și un peisaj rural bine conservate, cu plantații de măslini și viță de vie și, mai presus de toate, o largă varietate de roci și minerale, și, prin urmare, cariere și mine, Graveglia.

Omul a modelat teritoriu creând medii pentru a cultivarea plantelor și pentru creasterea animalelor, acestea este motivul pentru care sunt atât de multe pajiști, pășuni, benzi terasate, castani, si aluni.
Aceleași păduri naturale au fost modificate astfel, vom găsi: fag, stejar, carpen păduri mixte și mojdrean, sălcii rontierele fluviale și arini.
Plantele insectivore vegeta pe malurile lacurilor stabilite în pădurea Lame, inima parcului natural regional Aveto. Peisajul este dominat de vârfurile majore ale Liguriei Apenini, între 1600 și 1800 de metri deasupra nivelului mării, amintind de zonele alpine din Europa Centrală pentru pășunat, întreținute de activitățile legate de bovine cu producția unei brânze tipice.
Marea varietate de medii din interiorul Parcului a încurajat, de asemenea, conservarea unei faune bogate și valoroase.
Prezența mai atrăgătoare este cu siguranta Wolf, care a revenit recent la văile parcului cu unele persoane, peste o recolonizare lentă, dar implacabilă a Apeninilor de specii. Astăzi, Lupo, prin Liguria, sa întors și în diverse locuri alpine. Având în vedere sugestia remarcabilă pe care o inspiră acest mare carnivor, observațiile și călătoriile pe traseele sale sunt una dintre cele mai solicitate activități pentru ghidurile Parcului.

Sursa informatiei prezentate