Parcul Phoenix - prezentare si imagini

Cel mai mare parc urban din Europa. Include un teren de polo si gradina zoologica. In parc se afla si resedinta presedintelui Irlandei si al ambasadrului SUA.

Parcul Phoenix este unul din parcurile cel mai mare şi mai magnific în Europa, cu o suprafata 707 hectare. Are un peisaj istoric de importanţă internaţională şi unul dintre cele mai mari peisaje concepute în orice oraş european. Aproximativ 30% din Phoenix Park este acoperit de copaci, care sunt, în principal specii de foioase, cum ar fi stejar, frasin, tei, fag, paltin.

O selecţie mai ornamentala de arbori sunt cultivate în incinte diferite. O turmă de cerbi a trăit în Parc din 1660, când au fost introduse de către Ducele de Ormond.

Parcul Phoenix este un sanctuar pentru multe mamifere şi păsări şi o gamă largă de habitate sălbatice pot fi găsite în parc. Una dintre aceste zone este Glen Furry, care este administrat ca o zonă de conservare.

ARAS Uachtaráin, reşedinţă a preşedintelui Irlandei din 1750, este situat în centrul parcului adiacent la reşedinţa ambasadorului Statelor Unite, care a fost construit în anul 1774.

Multe alte clădiri şi monumente istorice sunt situate în Parc. Dublin Zoo, se afla de asemenea, in parc!

Program:
Parcul Phoenix este deschis 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână, pe tot parcursul anului. Porţile principale ale Parcului: Parkgate Street şi Poarta Castleknock sunt deschise 24 de ore. Porţile laterale la Park sunt deschise de la 7am până la 23.

Pret:
Gratuit

Facilitati:
Visitor Centre, Café, saloane de ceai, Zoo, închiriere de biciclete, Segway Tours

Cum se ajunge
Cu autobuzul: 37, 38, şi 39 (din Orientul Abbey Street la Ashtown Gate)

Adresa:
Dublin 8


Sursa informatiei prezentate