Parcul St James's - prezentare si imagini

St James's Park este adesea asociat cu multe lucruri din sfera politica sau literatura din cauza pozitionarii sale. St James's Park se gaseste chiar in inima Londrei si acopera o suprafata de 23 de hectare. Parcul are si un lac unde convietuiesc rate, gaste si pelicani. In St James's Park au loc foarte des ceremonii, parade sau sarbatoriri ale unor evenimente de importanta nationala.

Trei palate regale inconjoara parcul Sf James. Cel mai vechi dintre ele este palatul Westminster, acum cunoscut ca sediu al Parlamentului britanic. Palatul St James cu stilul sau inconfundabil inca mai detine titlul de Curtea Sfantului James, in ciuda faptului ca Monarhii locuiesc in al treilea palat din anul 1837 - Palatul Buckingham.

Parcul este un loc ideal pentru relaxare atat pentru turisti, cat si pentru londonezi. Printre facilitatile cu care este dotat Parcul Sf. James se numara terenuri de joaca pentru copii, toalete publice si dotari pentru persoanele cu handicap. Parcul St James este cel mai vechi parc regal din Londra si dateaza inca din secolul al XIII-lea.

Orar:
St James's Park este deschis de la 5:00am pana la miezul noptii, pe parcursul intregului an.

Metrou: statia St. James's Park - magistralele District si Circle Line.

Parcul nu este dotat cu locuri de parcare.

Sursa informatiei prezentate