Partii de ski din Poiana Brasov - prezentare si imagini

Poiana Brasov este cea mai renumita statiune pentru sporturile de iarna din Romania si totodata un important centru turistic international. Ea dispune de 9 partii de schi, cu grade diferite de dificultate, terenuri de sport, un lac, discoteci, baruri si restaurante. Cazarea este asigurata in buna parte in hoteluri de lux, pensiuni, in vile sau cabane.

Zapada exista incepand cu jumatatea lunii decembrie si pana la sfarsitul lui martie; grosimea stratului de zapada este in medie de 50-60 cm. Primii fulgi de zapada cad cam spre sfarsitul lui septembrie iar ultimii cam spre sfarsitul lui aprilie. Patura de zapada poate fi garantata incepand cu mijlocul lui decembrie si pana la sfarsitul lui martie. Stratul de zapada are o grosime de aproximativ ~50 cm in Poiana si de aprox. ~100 cm pe munte.

Statiunea este dotata cu doua linii de telecabina si una de telegondola care asigura accesul turistilor spre culmile Postavarului, la care se adauga, sezonier, mai multe linii de teleski.


Oferta specifica sezonului rece

* practicarea schiului alpin si de fond pe pârtiile cu diferite grade de dificultate, fiind asigurat transportul cu mijloace de transport pe cablu;
* practicarea saniusului pe pârtiile special amenajate;
* practicarea patinajului pe patinoarul artificial;
* plimbari cu sanii trase de cai;
învatarea schiului cu instructori de specialitate în cadrul scolii de schi specializata mai ales în schi alpin cât si schi fond atât pentru începatori cât si pentru avansati; centre pentru închirierea materialelor sportive.


Ea dispune de 9 pârtii de schi cu grade diferite de dificultate, terenuri de sport, un lac, discoteci, baruri şi restaurante. Partiile statiunii Poiana Brasov le regasiti in tabelul de mai jos, cu date relevante asupra gradului de dificultate, dar si a lungimii fiecareia dintre ele:
- Partia Drumul Rosu: Usor, 3821 m,
- Partia Lupului: Dificil, 2860 m
- Partia Sulinar: Mediu, 2441 m
- Partia sub Teleferic: Dificil, 1000 m
- Partia Slalom Poiana: Dificil, 575 m
- Partia Ruia: Dificil, 540 m
- Partia Bradul: Usor, 458 m
- Partia Kanzel: Dificil, 350 m
- Partia Stadion: Usor, 300 m

Sursa informatiei prezentate