Partii de ski din Vatra Dornei - prezentare si imagini

Una dintre cele mai cautate si cunoscute statiuni din Romania este Vatra Dornei. Pe langa baza balneoclimaterica de aici, statiunea din Bucovina beneficiaza si de trei partii de ski.

Partia de ski Parc 1 din regiunea Vatra Dornei este destinata schiorilor intermediari avand o lungime de 900 de metri si o diferenta de nivel de 150 de metri. Partia Parc 1 beneficiaza de instalatie de zapada artificiala si de transpor pe cablu dar si de nocturna la baza partiei.

Partia de ski Parc 2 din regiunea Vatra Dornei este destinata schiorilor incepatori avand o lungime de 550 de metri si o diferenta de nivel de 50 de metri. Partia Parc 2 beneficiaza de instalatie de zapada artificiala si de transpor pe cablu.

Partia de ski Dealu Negru prezinta o dificultate medie fiind destinata mai degraba skiorilor amatori decat celor profesionisti. Avand o lungime de 3000 de m si o diferenta de nivel de 400 de metrii, Partia de ski Dealu Negru beneficiaza de instalatie de zapada artificiala si de transport pe cablu. Partia de ski Dealu Negru este partia cu cea mai mare lungime din tara.

Partia de ski Dealul Runc are un grad de dificultate mic si lungimea de 5.000 m. Nu beneficiaza de iluminare nocturna, zapada artificiala sau transport pe cablu.

De curand a fost inaugurat un teleschi nou, denumit Poienita, care deserveste partia Parc 2.

Sursa informatiei prezentate