Peșterile din Bansko - prezentare si imagini

Peștera „Hana”: este o pestera micuta cu diferite sali pline de stalactite, stalgmite si alte formatiuni. Peisaj unic se vede la iesirea din pestera. Peștera se află sub cabana Banderitsa, în adâncitura care coboară de la Rocile Damdzhievi skali spre cabana.

Peștera „Sfântul Ivan Rilski”: are un traseu dificil, peștera se află la aproximativ jumătate de oră de mănăstirea Rislki.

Peștera „Lepenitsa”: Peștera se află în muntele Rodopi de Vest, la aproximativ 11 km de orașul Velingrad. Lepenitsa are lungime de 1525 metri, având trei nivele (etaje). Primul etaj este traversat de un râu subteran, pe etajul doi se pot vedea câteva lacuri, iar etajul trei este inaccesibil vizitatorilor.

Peștera „Boichova dupka”: se află la aproximativ 19 km de orașul Simitli și la aproximativ 70 km. dee orașul Bansko. Peștera încă nu este accesibilă turiștilor.

Peștera „Snejanka”: peștera se află în apropierea orașului Peshtera, vă vor fi necesare aproximativ 2 ore pentru a ajunge din Bansko până la Snejanka. Este dintre cele mai frumoase peșteri din țara, care conține aproape toate tipurile de formațiuni de rocă.

Sursa informatiei prezentate