Pesterile Batu - prezentare si imagini

Pesterile Batu din Malaezia iti ofera pe deplin perspectiva a ceea ce poate insemna “mare”. Numita si “pestera pietrelor”, Batu gazduieste in fiecare an milioane de pelerini Hindu care vin aici pentru “Thaipusan” – celebrarea Noului An la hindusi.

Numita si “pestera pietrelor”, Batu gazduieste in fiecare an milioane de pelerini Hindu care vin aici pentru “Thaipusan” – celebrarea Noului An la hindusi. Acest eveniment se intampla de foarte multa vreme.

Situata la doar 15 kilometri de Kuala Lumpur, Batu reprezinta un complex de pesteri sapate intr-un munte de calcar. Aici se afla unul dintre cele mai populare altare hinduse din afara Indiei, dedicat zeului Murugan.

La pestera se ajunge dupa ce turistii urca 272 de trepte, aceasta fiind o adevarata provocare pentru cei ce nu sunt intr-o forma fizica buna sau pentru persoanele mai in varsta.

Sus la intrare, se afla cea mai mare statuie din lume a zeului Murgan si altarul, unde se aduc flori si lapte ca ofranda in schimbul binecuvantarii sale.

Batu are trei sali principale, iar cea mai mare, denumita Catedrala sau Templul, este cu adevarat remarcabila, avand un acoperis „deschis” prin care intra lumina.

La inceputul fiecarui an, pesterile aduna cel mai mare numar de hindusi care celebreaza Thaipusam-ul. Peste un milion de oameni vin in ianuarie si februarie pentru a se ruga si pentru a-i vedea pe cei care aleg sa isi ispaseasca pacatele prin suferinta fizica.

Sursa informatiei prezentate