Piata Albert Cuyp - prezentare si imagini

Piata poarta numele unui pictor din secolul al XVII-lea si este localizata in zona din Amsterdam numita De Pijp. Piata in sine exista cel putin de pe vremea acestui pictor si a fost infiintata de vanzatorii ambulanti care isi amplasau aici tarabele pentru a vinde tot felul de bunuri. Abia in anul 1905 oficialitatile au legalizat existenta pietei in acest loc. Piata era deschisa doar sambata seara. Dupa cativa ani, deoarece popularitatea pietei s-a tot marit, piata a inceput sa fie deschisa sase zile pe saptamana.

Din cauza aglomeratiei de pietoni, piata este inchisa traficului de masini pe perioada cat aceasta este deschisa. Pe langa faptul ca reprezinta unul dintre cele mai interesante obiective turistice ale orasului, piata Albert Cuyp are si rolul de a furniza localnicilor fructe si legume proaspete, precum si bunuri de alta natura. Dupa unele estimari piata Albert Cuyp este cea mai aglomerata piata din toata Olanda si probabil una dintre cele mai mari piete din Europa. Piata Albert Cuyp nu este doar un obiectiv turistic dar este si un loc in care turistii pot gasi produse de calitate la preturi acceptabile. Uneori de aici pot fi cumparate chiar si produse electronice. Piata este foarte populara si in randul locuitorilor Amsterdamului care provin din alte culturi si civilizatii cum ar fi Surinam, Antile, Turcia sau Maroc.

Piaţa Albert Cuypmarkt este cea mai cunoscută şi aglomerată piaţă în aer liber din Europa. Această piaţă atrage mii de vizitatori în fiecare zi şi este populară în special sâmbăta. Aici sunt peste amenajate peste 300 de standuri cu mărfuri care variază de la produse proaspete - legume, fructe - la haine şi alte ciudăţenii. Preţurile practicate în această piaţă sunt cele mai mici din Amsterdam. Piaţa Albert Cuyp este situată în districtul Pijp şi este înconjurată de o mulţime de cafenele şi magazine micuţe încântătoare.

Sursa informatii: www.tvl.ro

Sursa informatiei prezentate