Piata Maria (Marienplatz) - prezentare si imagini

Piata Maria este amplasata in centrul orasului Munchen, Germania, inca din anul 1158. Inca din evul mediu, aici se tineau diferite targuri si turniruri intre cavaleri. Astazi Piata Maria este dominata de catre noua cladire a primariei, amplasata in partea de nord. Carillonul (instrument muzical) din turnul primariei, este inspirat din turnirurile ce au avut loc aici si atrage milioane de turisti anual. In partea de est se afla vechea cladire a primariei. Este o cladire in stil gotic, cu turn, ce a fost reconstruita.

Zona pietonala dintre Piata Maria si Piata Karl este o zona foarte aglomerata, cu numeroase magazine si restaurante. Statiile S-Bahn si U-Bahn sunt situate putin mai jos si sunt importante noduri de transport public.
Piata a fost denumita astfel dupa Coloana Mariana ridicata aici in anul 1638 pentru a celebra sfarsitul ocupatiei suedeze pe timpul Razboiului de 30 de ani. In varful coloanei este amplasata o statuie aurita a Fecioarei Maria facuta in anul 1590 ce o prezinta pe aceasta stand in picioare pe o semiluna ca fiind Regina Raiului.

Sursa informatiei prezentate