PICO DO ARIEIRO - prezentare si imagini

Pico do Areeiro este un vârf situat pe insula Madeira. La 1818 de metri deasupra nivelului mării, este al treilea cel mai înalt vârf de pe insulă, după Pico Ruivo (1861 m) și Pico das Torres (1851 m).

Vârful este linia de demarcație între municipalitatea Câmara de Lobos, Santana și Funchal și este accesibilă cu mașina. Aproape de creastă se află o stație de radar nr. 4 a forțelor aeriene portugheze, Centrul Nora din Madeira Rui Silva, o cafenea și un magazin de suveniruri și un foișor. De la Areeiro Pico o cale pietonală care comunică cu vârful roșu. Călătoria durează trei ore și prin mai multe tuneluri săpate în munte, vă recomandăm să folosiți torțe și îmbrăcăminte potrivite pentru cei care doresc să o facă.

De la Pico do Areeiro puteți vedea alte locuri de pe insulă, cum ar fi Ponta de São Lourenço, Curral das Freiras și chiar insula Porto Santo (vremea permite). În timpul iernii, vârful și zonele înconjurătoare pot fi acoperite de zăpadă, fiind, prin urmare, vizitate de locuitorii insulei

Sursa informatiei prezentate