Plaja Gerakas - prezentare si imagini

Plaja Gerakas este considerată una dintre cele mai frumoase plaje din Zakynthos. Este o plaja intinsă, acoperită de nisip, unde depune ouale broasca ţestoasă Caretta-Caretta.
Plaja apartine de Parcul National Marin, care protejează natura sălbatică. Sunt interzise sporturile nautice şi barurile, pe această plajă, pentru protecţia broaştei ţestoase. Acest lucru a ajutat plaja, să menţină frumuseţea ei naturala, pînă azi. La mică distanţă de plajă găsiţi baruri şi restaurante. Plaja este uşor accesibilă şi are zonă de parcare pentru maşini.Promontoriul este foarte renumit, deoarece este realizat în totalitate din lut, iar în trecut era folosit de turiști pentru a obține o „terapie cu lut” regenerant.
Astăzi, partea finală a plajei este închisă, deoarece prea mulți oameni au scos din lut, ceea ce a făcut creasta nesigură.
Din mai până în octombrie pentru cei care doresc să se trezească înainte de zori, există posibilitatea de a ajuta la eclozarea ouălor țestoase și de a admira zeci de exemplare care încearcă să ajungă la mare.
Această plajă este o zonă protejată din parcul marin Zakynthos din cauza alegerii țestoaselor de a merge acolo pentru a ecloza, iar pe lângă faptul că nu oferă niciun dispozitiv turistic accesul este interzis de la o jumătate de oră înainte de apusul soarelui la jumătate de oră după zori.

Sursa informatiei prezentate