Plaza de Espana - prezentare si imagini

Situata in apropiere de Palacio Real, piata era ocupata inainte de o cazarma. Dupa ce a fost demolata, a fost creata aceasta piata publica. A devenit un loc popular de intalnire in anii 1950 dupa ce doua dintre cele mai mari cladiri ale orasului Madrid au fost construite: Edificio de Espana si Torre de Madrid. Ambele cladiri au fost construite de dezvoltatorul Metropolitana si au fost proiectate de fratii Otamendi.

Edificio de Espana a fost construit intre anii 1947 si 1953 si este cel mai elegant dintre cei doi zgarie-nori. Este alcatuit dintr-un turn central, inalt de 25 de etaje, flancat de doua aripi. Torre de Madrid a fost construit in 1957. In acea vreme era cea mai inalta cladire de beton din lume cu o inaltime de 142 de metri. Poreclita La Jurafe (girafa), a fost cea mai inalta cladire din Madrid pana in anul 1989 cand a fost ridicat Torre Picasso.

Cel mai important obiectiv din Plaza de Espana este monumentul inchiat memoriei lui Miguel de Cervantes, autor al povestii lui Don Quixote de la Mancha si credinciosului sau insotitor Sancho Panza, poveste cunoscuta in toata lumea. Turistii se ingramadesc sa se fotografieze cu statuile de bronz ale lui Don Quixote si Sancho Panza. In spatele lor este o tatuie a lui Cervantes care vegheaza asupra creatiilor sale.

Transport – metrou statia Plaza de Espana (M2, M3, M10).


Sursa informatii: www.tvl.ro

Sursa informatiei prezentate