Podul Nou (Pont Neuf) - prezentare si imagini

La jumatatea secolului al 16-lea, numai doua poduri traversau Sena. Din cauza ca erau intr-o stare foarte proasta si in mod frecvent foarte aglomerate, Regele Henric al III-lea a hotarat in 1578 sa ridice un nou pod si abia in 1607 podul a fost inaugurat oficial de catre Henric al IV-lea care a si botezat podul, Pont Neuf. Dupa moartea sa, o statuie ecvestra al Regelui Henric al IV-lea a fost ridicata in mijlocul podului, in piata Vert-Galant. Aceasta statuie a fost daramata si topita in timpul Revolutiei Franceze, dar a fost inlocuita de o copie fidela in anul 1818.

In vremea cand a fost construit, Pont Neuf, un pod lung de 232 de metri si cu o latime de 22 de metri era un pod modern cu o multime de inovatii. Pont Neuf a fost primul pod din Paris cu case pe el. A fost de asemenea primul pod pavat, ceea ce l-a transformat imediat intr-un loc preferat al multor parizieni care au inceput sa foloseasca podul ca loc de intalnire.

In prezent Pont Neuf este format din doua sectoare, cate unul pe fiecare parte a Île de la Cité, unde piata Vert-Galant uneste cele doua sectoare. Podul are un total de 12 arcade, 7 din ele fiind pe unul din sectoare care uneste Île de la Cité de malul drept al Senei si celelalte 5 pe sectorul care uneste Île de la Cité de malul stang.


Sursa informatii: www.tvl.ro

Sursa informatiei prezentate