Podul Saint-Benezet - prezentare si imagini

Podul a fost construit in Evul Mediu, poate pentru ca epscopii sa poata trece raul spre Villeneuve-les-Avignon, unde se instalasera autoritatile bisericesti, din cauza mizeriei si faradelegii ce domnea in Avignon.

Legenda spune ca un pastor localnic, Benezet, a fost inspirat de ingeri sa construiasca un pod. Cand autoritatile nu s-au aratat interesate de planurile sale, pastorul a ridicat o piatra mare si a aruncat-o in rau, ca piatra de temelie a podului. Convins ca este emisarul vointei divine, pastorul a construit podul cu usurinta. Baiatul pastor a fost mai apoi canonizat, capela sa se vede si astazi, in portiunea consrrvata a podului.

Desi de inspiratie divina, podul s-a sovedit la scurt timp a nu fi suficient de rezistent, fiind abandonat, dupa mai multe inundatii. Din cele 22 de arcade originale, astazi s-au mai pastrat doar 4.

Bine-cunoscutul cantec "Sur Le Pont D'avignon" se refera la acest pod si la festivalurile care aveau loc aici. Cuvintele originale erau "Sous (sub) le pont..", deoarece podul nu era suficient de lat pentru a se putea dansa pe el.

Sursa informatiei prezentate